Національний палац "Україна"

Національний  палац "Україна"

(Вул. Велика Васильківська, 103). Відкритий 1970, збудований за проектом групи архітекторів під керівництвом Є.О. Маринченко. Основна ідея створення палацу полягала в тому, щоб просторово-композиційні та об’ємно-планувальні рішення, а також функціонально-технологічні можливості апаратури й устаткування спрямувати на багатоцільове використання у різних режимах експлуатації. Композиційним центром палацу є зал для глядачів на 2487 місць у партері і 1211 – на балконі, найбільший театрально-концертний зал України.

Сучасне технічне обладнання сцени, унікальна освітлювальна апаратура, звукотехнічний комплекс, що складається з пульта звукорежисера з комп’ютерним керуванням і студії звукозапису, плазмові програмно-технічні екрани, наявність інших інформаційних систем дозволяючі, використовувати зал та ін. приміщення для влаштування філармонічних, симфонічних, камерних та естрадних концертів, театралізованих спектаклів, демонструвати кінофільми, а також забезпечувати проведення громадських заходів – симпозіумів, з’їздів, міжнародних та регіональних виставок, форумів, презентацій. Зал обладнано телерадіол устаткуванням, яке дає можливість транслювати прямі передачі з палацу на всю країну.

Після капітального ремонту та реконструкції палацу в 1996 його прикрасили, зал для переговорів оснащений синхронним перекладом мови, прес-центр, великий банкетний зал. В 1998 палац одержав статус національного.