Як вибрати дитячий диван

Сучасні батьки набагато частіше вибирають детский диван Дельфин, ніж ліжко. М’яка і комфортна софа більш практична і функціональна, займає небагато місця. Буває, правда, що підібрати диван дитячої кімнати малюка нелегко, адже потрібно враховувати досить-таки багато параметрів. Диван, який буде стояти в дитячій кімнаті, повинен бути не тільки красивим і зручним, але ще і абсолютно безпечним для здоров’я дитини.

Якщо дитяча має не дуже великі розміри, то купувати великогабаритний дитячий диван не варто. У приміщенні повинно залишитися досить вільного місця для того, щоб дитина могла грати. Варто звернути увагу і на висоту цього предмета меблів. Краще купити невисокий диван, в цьому випадку навіть якщо дитина буде по ньому стрибати і випадково впаде, він не отримає серйозних травм.

Практичний за все придбати викочування модель, так як з її розкладанням і складанням малюк зможе впоратися самостійно. Правильніше буде перевірити, як працює механізм ще в магазині. При маніпуляціях з диваном не повинно лунати ніяких сторонніх звуків, таких, наприклад, як скрип і скрегіт.

Варто звернути пильну увагу і на каркас дивана. Найкраще, якщо він буде дерев’яним, так як це екологічний чистий, а значить, безпечний для здоров’я малюка варіант. У тому випадку, якщо планується, що диван повинен прослужити кілька років, варто віддати перевагу моделям з металевим каркасом. Найекономніший вид диванів – це вироби з каркасом з ДСП, але цей матеріал не вважається нешкідливим. Якщо вибір все-таки впав на таку модель, то потрібно переконатися, що на ДСП відсутні тріщини або відколи, а весь каркас покритий спеціальним блокуючим складом.

У дивана, призначеного для дитячої, обов’язково повинні бути м’які підлокітники. Вони допоможуть вберегти малюка від травм, захистять його від випадкових падінь. Добре, якщо всі кути у дивана будуть закругленими, так як рухлива дитина може випадково вдаритися об гострий кут. Не варто вибирати диван, який наповнений поролоном. Справа в тому, що такий наповнювач швидко деформується, а також не забезпечує тілу належну підтримку. Краще купити диван з пружинним блоком, адже він не тільки довговічний, але і набагато більш зручний.

Від того, наскільки якісна оббивка у дивана, буде залежати, скільки часу він прослужить. Найбільш відповідною вважається текстильна оббивка, наприклад, така як флокового тканину або тканину, що має особливу тефлонову просочення. Дана оббивка легка в догляді, практично не мажеться і не викликає алергії.

Диван повинен мати яскраву, строкату забарвлення, можливо, якусь абстрактне зображення або орнамент. Можна вибрати той малюнок, який подобається малюкові, наприклад, з кошенятами або ж машинками. Головне, щоб кольори не були надто отруйними, так як це свідчить про використання неякісних барвників.