Як позбутися від живота чоловікові

Живіт часто стає «чоловічою проблемною зоною». Саме в цій частині тіла в першу чергу з’являються зайві жирові відкладення у чоловіків. Навіть у тих представників сильної статі, хто має досить хорошу статуру після 30-ти часто починає «рости живіт».

Чому жир у чоловіків накопичується переважно в області живота? Чи є це виключно естетичною проблемою або може провокувати погіршення здоров’я? І як ефективно боротися з проблемою «пивного живота» чоловікові?

Особливості утворення жирових відкладень в області живота у чоловіків

Дізнайтесь більше за посиланням – https://dietcenter.com.ua/uk/shudnwnnya/effektivnoe-pohudenie-dlya-muzhchin-2.html

Переважне відкладення жиру в області живота в значній мірі обумовлено гормональними особливостями чоловічого організму, а саме – рівнем чоловічого гормону – тестостерону. Цей гормон бере активну участь в регуляції обмінних процесів, відповідальний за підтримку обсягів м’язової маси і спалювання зайвих жирів.

У молодості в нормі рівень тестостерону в крові у чоловіків високий. Однак після 30 років він поступово починає зменшуватися, показники рівня тестостерону в чоловічому організмі знижуються приблизно на 5% кожні 10 років. Це призводить до зменшення м’язової маси, уповільнення обміну речовин, появи зайвих кілограмів.

Особливістю відкладення жиру у чоловіків є абдомінальний тип розподілу жирової тканини, що обумовлює накопичення жиру переважно навколо органів черевної порожнини. Така локалізація жировідкладень може призводити до збільшення живота.

Дослідження показали, що даний тип розподілу жирової тканини – не тільки естетична проблема. При такому розташуванні надлишку жиру спостерігається схильність до виникнення захворювань, таких як хвороби серця, цукровий діабет, атеросклероз, гіпертонія. Тому зниження кількості жиру на животі необхідно не тільки з естетичною метою, але й для збереження здоров’я.

Однак це не означає, що для схуднення доведеться харчуватися впроголодь або проводити дні в спортзалі. Заняття спортом сприятимуть підтриманню кількості м’язової тканини, запобігаючи її зниженню і забезпечуючи поступове зростання, але не будуть ефективними для усунення вісцерального (внутрішнього) жиру на животі. А низькокалорійні дієти можуть провокувати дефіцит важливих для організму речовин, що не дасть результату в плані зниження маси тіла і може привести до погіршення стану здоров’я.

Для схуднення і зниження кількості жирових відкладень на животі потрібно задіяти адекватні заходи боротьби із зайвою вагою.

Що допоможе прибрати живіт чоловікові

Щоб позбутися від зайвого жиру на животі, необхідно зменшити кількість жирової тканини в усьому організмі. Щоб цього домогтися необхідно навести порядок в своїй тарілці – прибрати з раціону продукти, які не несуть організму нічого крім зайвих калорій: фаст-фуд, полуфабрикати, ковбаси, снеки, звести до мінімуму вживання пива та іншого алкоголю, зменшити кількість випічки, солодощів, жирної, смаженої їжі, картоплі та хліба.

При цьому ваш щоденний раціон не повинен бути «голодним». На заміну їжі, яка не несе користі вашому організму, додайте до вашого раціону більше здорових продуктів і страв, які містять якісні білки (м’ясо курки, індички, кролик, нежирні сорти яловичини і телятина, риба, молочні і кисломолочні продукти середньої і зниженої жирності); прості вуглеводи замініть складними (овочі, цільнозернові крупи, бобові); насичені жири (сало, жирне м’ясо, вершкове масло) – на ненасичені (нерафінована олія, горіхи).

Крім змін в харчуванні рекомендується помірна фізична активність. Це може бути ходьба, біг, спортивні ігри. Однак абдомінальний жир найкраще «реагує» на кардиотренування, причому досить витрачати на них всього 30 хвилин на день, щоб активізувати процес спалювання жирів.

Застосування цих простих порад сприятиме поступовій нормалізації ваги і зменшенню кількості жирових відкладень на животі.

Але, на жаль, так відбувається не завжди. І самостійна боротьба із зайвою вагою не для всіх виявляється легкої та успішної (особливо, коли йдеться про велику зайву вагу і наявність супутніх захворювань).

Якщо ви випробували рекомендації з оздоровлення раціону, але вага не знижується і живіт «не йде» – швидше за все вам потрібна допомога фахівця.

Надлишок калорій, що поступають з їжею, незбалансоване меню, дефіцит основних мікроелементів, порушення гормонального фону, спадкова схильність, дисбаланс мікрофлори, хронічні захворювання і безліч інших чинників можуть заважати схудненню. Визначити ваші індивідуальні чинники, що провокують набір ваги, і підібрати ефективну індивідуальну систему харчування допоможе досвідчений лікар-дієтолог.

Не знаєте до кого звернутися за допомогою?

Фахівці DietCenter готові допомогти. Медичні дієтологічні центри здоров’я і смачною дієти – це більше 18 років успішної роботи в напрямках нормалізації ваги і відновлення здоров’я за допомогою харчування. Тут вас чекає якісна діагностика, робота з досвідченими дієтологами, розробка смачної і збалансованої індивідуальної дієти для зниження ваги, яка буде створена на основі наукового підходу і знань класичної медицини.

Під контролем фахівців ви зможете домогтися не тільки нормалізації ваги і усунення зайвих жирових відкладень в проблемних зонах, а й навчитеся самостійно підтримувати хорошу фізичну форму.