Як та де знайти хорошого електрика в Києві?

Розбираючись в питаннях де знайти електрика, необхідно робити опір на конкретну задачу, котрої дотримуватиметься майстер. Останній може мати досвід і допуск (розряд) для роботи з побутовою мережею 220В і підводними мережами на стовпах, точках введення, захисних, розподільних шафах. Зовсім іншим завданням є створення, ремонт мережі 380 В, особливо, в аспектах роботи в ній приладів з живленням від 220В і навпаки. Більш того, електромонтаж в Києві може вимагати 8-го розряду, – високовольтні лінії передач, ремонт трансформаторів, підключення виділених ліній для приватних підприємств.

Незважаючи на різноманітність технічних завдань, знайти електрика в Києві можливо, як скориставшись приватними оголошеннями в газетах, на сайтах місцевих видань, так і звернувшись до обслуговуючої компанії. Останні, як правило, закріплюються за багатоквартирними будинками, а штат електриків зобов’язаний виконувати не тільки поточні, екстрені ремонти, а й відповідати на звернення мешканців стосовно ремонту розеток, вимикачів, розширення побутової мережі приміщення.

Де ще знайти електрика?

Додатковим інструментом в пошуку такого фахівця можуть спеціальні програми для пошуку виконавця з відгуками під конкретну задачу. У відгуках можуть бути не тільки рекомендації, а й фото, відео виконаних робіт. Система фільтрації гарантує не тільки пошук по спеціалізації, а й вартості, термінам, гарантіям.

Ще одним варіантом отримати якісні послуги електрика може стати безпосереднє звернення до розподільчої енергетичної компанії по району проживання. Здебільшого, там працюють електрики з останніми розрядами. Це дає їм можливість надавати послуги з:

  • створення / ремонту побутової мережі;
  • підключення системи сонячних панелей в рамках «Зеленого тарифу» (в тому числі, проводити виділену лінію від трансформатора до приватного сектору);
  • висотних робіт на стовпах вище 5 м;
  • ремонту ліній електропередач на 10 000 В.

Яка різниця між електромонтажником і електромонтером?

Електромонтажник відрізняється від електромонтера тим, що виконує роботи пов’язані із зовнішніми джерелами і установками мережі. Це трансформатори, щитові, висотні лінії передач і електричні введення в приватні, багатоквартирні будинки. У його розпорядженні (виїзна бригада) є автомобіль з вишкою, ручне обладнання для підйому на стовпи і інший інструмент для роботи з провідниками без зовнішньої ізоляції. Електромонтер – фахівець, що працює з наземними установками, в тому числі, і побутовими.