Допомога Україні: США відтягують голосування на кілька тижнів, – Bloomberg

Голосування за допомогу Україні від США обсягом близько 60 млрд доларів, про яке неодноразово казав Зеленський, ймовірно, “застигло” до середини квітня.

В Палаті представників США навряд чи приймуть необхідне рішення найближчими тижнями, оскільки там досі тривають сварки між республіканцями та демократами, пише Bloomberg.

“Голосування в Палаті представників США щодо допомоги Україні навряд чи відбудеться щонайменше до середини квітня, а можливо, і пізніше”, – оцінило ЗМІ.

Наразі спікер Майк Джонсон все ще шукає шляхи, щоб пом’якшити опозиційні настрої з боку республіканців. Останні все ще тримаються жорсткої лінії в цьому питанні, підкреслює Bloomberg.

ЗМІ нагадує, що ще в неділю Джонсон дав марну надію щодо спроможності США проголосувати за допомогу “негайно”. Він казав, що законодавці можуть винести законопроект на голосування після великодніх канікул.

Наразі команда Джонсона не розкриває деталей плану щодо майбутнього пакета допомоги. Схоже, там досі не визначилася з тим, яких поступок Джонсон вимагатиме від адміністрації Байдена. Ряд партійних чиновників каже, що це все ускладнює. Джонсону може не стати часу, щоб зібрати підтримку в Конгресі для голосування за законопроект наступного тижня, резюмує Bloomberg.