Записався на бокс? Обов’язкові речі які потрібно знати і взяти на тренування

Багато ще початківці спортсмени або майбутні чемпіони не знають: яку екіпіровку необхідно придбати для занять тайським боксом. Захисні шоломи для боксу необхідні для безпечних поєдинків і збереження важливого органу для проведення успішної тактики в бою.

Кожен тренер може порадити спортсмену про те, які речі треба брати на бокс, а що буде зайвим.
Спортивний одяг є найпомітнішим елементів в образі боксера. Варто враховувати, що в тайському боксі не потрібно мати спеціальний халат, досить звичайних шорт і майки. Тренування зазвичай проходять босоніж і не вимагають використання еластичних голеностопів або спеціальних поясів.

Основне екіпірування для боксу включає наступні елементи:

  • турси, майка;
  • бинти на руки для захисту пальців і заміни рукавичок на певний час;
  • боксерські рукавички по 12 унцій для тежеловесов і по 10 для інших;
  • капа для блокування ударів по зубній щелепі;
  • накладки для забезпечення захисту гомілки і підйому стопи;
  • пахові раковини.

Актуальність використання якісної екіпіровки для змагань і звичайних занять з тайського боксу

Кожному новачкові обов’язково слід ознайомитися з правилами, що потрібно для тайського боксу і з яких матеріалів повинні бути виготовлені одяг, рукавички, шоломи. У пріоритеті завжди були натуральні матеріали, наприклад рукавички зі шкіри забезпечують поліпшену вентиляцію і запобігають скупченню вологи всередині. Бинти з бавовни з додаванням латексу найбільш м’які і оптимально облягають, фіксуються на кисті. Силіконові капи повинні бути в міру пластичними, щоб відбивати удар і запобігати втраті зубів.

Результативна користь від занять боксом багато в чому складається через хороше оснащення, в тому числі одягом. Якісні вироби підвищують рівень комфорту рухів і надають впевненість спортсмену. Для звітних змагань або змагань необхідно мати вихідні екіпіровки, які обов’язково включають шор, накладки.

Дизайн шорт для тайського боксу представлений яскравими і оригінальними моделями, які користуються попитом у професіоналів і підходять для найбільших змагань. Шорти являють собою візитну картку спортсмена в загальній екіпіровці. Вартість екіпіровки залежить від популярності виробника і покупки безпосередньо, наприклад, через сайт інтернет-магазину, який забезпечить мінімальні ціни без переплат. У більшості випадків одяг і додаткові захисні елементи коштують недорого для спортсменів різного рівня.