Національний комплекс "Експоцентр України"

Національний  комплекс "Експоцентр України"

Провідна виставкова організація України (проспект академіка Глушкова, 1). Функціонує з 1958. Його територія – унікальний архітектурний ансамбль павільйонів, що гармонійно поєднується з кращими зразками садово-паркового мистецтва. Розташований в Голосіївському лісі, відомому столичному заповіднику, на площі 285 гектарів. Закрита експозиційна площа становить 44 тис. кв. м, відкрита – 10 тис. кв. м. Складовою Експоцентру є палац мистецтв "Український дім" (Хрещатик, 2).

На території Експоцентру щорічно проводиться понад 100 міжнародних та національних виставок і 300 виставкових заходів, зокрема "Поліграфія","ПакУ країна", "Індпродмаш", "Інлегмаш", "Продовольчий ринок України", Промислова виставка, у складі якої чотири спеціалізовані ("Паливо – Ресурси – Енергетика", "Київмаш", "Інтерхім/Нефтехім", "Гума"), з 2002 проводяться також національна виставка-ярмарок "Регіони України пропонують" та міжнародний оптовий ярмарок "Легка промисловість".

Експоцентр – організатор найпрестижніших заходів загальнодержавного рівня, з 2002 – генеральний розпорядник Сорочинського ярмарку (с. Великі Сорочинці Полгав, обл.). З 2000 Експоцентр організовує колективні експозиції українських підприємств на міжнародних виставках-ярмарках, представляє Україну в Міжнародному бюро виставок у Парижі, входить до складу Міжнародного союзу виставок і ярмарків (Росія), є членом Виставкової федерації України. За роки роботи налагодив тісні партнерські стосунки з багатьма провідниками вітчизняними та зарубіжними виставковими компаніями, що дозволяє щорічно оновлювати тематику заходів та реалізовувати нові виставкові проекти. Зокрема, за програмою 2003 спільно з Міжнародною виставковою групою він реалізує три виставкові проекти: міжнародні спеціалізовані виставки "SPA-2003" (здоров’я та фітнес), "IT & Wireless" та "Охорона і безпека-2003".