Як вибрати електрощит

Розподільчий щит — необхідний елемент проводки в кожному домі. Завдяки йому можливо контролювати роботу кожної групи електричних приладів. Він встановлюється таким чином, щоб вхідний струм розподілявся в необхідному напрямку. Якщо в одному з них станеться замикання або перенавантаження, вам просто буде дізнатись де саме. Але вибрати електрощит не так просто: він має відповідати ряду вимог. Великий асортимент електрощитів від провідних виробників є в інтернет-магазині Kabel-Ok. Познайомитись з ним можна за посиланням https://cable-ok.com.ua/ua/shchity-raspredelitelnye-i-boksy/.

На що варто звернути увагу

По-перше, він має вмістити всі автоматичні вимикачі, що заплановані за проєктом електромережі. Тому важливо врахувати всі рекомендації фахівця, що займався проєктуванням. По-друге, важливо правильно обрати матеріал виготовлення. Електрощити виготовляють:

  • з фарбованого металу;
  • з міцного пластику.

В металевих моделях зазвичай є дверцята з ключем. Вони призначені для встановлення за межами квартири. Наприклад — в тамбурі. Для встановлення в домі краще підійде пластиковий бокс с прозорими дверцятами. Це спростить доступ, дозволить швидко включити відключений автомат або замінити його в разі потреби.

Також зверніть увагу на конструкцію.

  1. Накладні (зовнішні) електрощити легко та зручно встановлюються, не потребують складного монтажу: достатню виконати кріплення за допомогою саморізів.
  2. Внутрішні призначені становлення в спеціально підготовлені ніші. Перевага — вони не займають багато місця. Але в панельних будинках їх встановити неможливо, вони краще підходять для приватних, з досить товстими стінами.

Захист від вологи

Це особливий показник, який варто взяти до уваги, якщо планується встановлення електрощита за межами будинку. Частіше так роблять в приватних будинках. Тому для них потрібний ступінь захисту від вологи IP-65. Для звичайних квартир в багатоповерхових будинках достатньо показника IP-41.

Корисні рекомендації

Їх вам нададуть в інтернет-магазині Kabel-Ok за телефонами, що вказані на сторінках сайту. Фахівці допоможуть підібрати відповідну модель, а також порадять обрати електрощит з можливістю встановлення більшої кількості модулів. Це стане корисно, якщо кількість побутової техніки з часом збільшиться, доведеться додати кілька автоматів. Не варто переживати, що покупка вийде дорогою: пряме постачання від кращих виробників дозволяє купувати якісні електрощити за доступними цінами.