СВЯТИЙ МИКОЛАЙ: ІСТОРІЯ ТА ТРАДИЦІЇ НАЙКРАЩОГО СВЯТА

Українська нація дуже любить це свято та чекає його кожен рік і чекаємо більше на чудеса які відбуваються в цей день та обмінюємось подаруночками з рідними та друзями. Взагалі всі свята починаються з цього магічного дня. Софійську площу у Києві прикрашає головна ялиночка. Люди відкривають ярмарки, які продовжують стояти цілий місяць, і вони стоять поміж Собору Софії Київської та Михайлівського.

Коли починається святкування

Він святкується кожного року, а саме дев’ятнадцятого грудня. Знаєте чому саме ця дата? Ні? Тому що, це є датою його смерті. А за Юліанським календарем, його датою смерті вважають шосте число. Так святкують в Західній частині України. Та Католики в цей день віддають йому шану.

Трохи історії

Святий Миколай – це один з найбільших шанованих свят в християнському світі його історія пов’язана з безмежною любов’ю до ближнього та великою милосердністю.

Миколай народився у місті Патарі, що на заході сучасної Туреччини, у багатій родині. Він виріс у вірі та поклонінні Богу і завжди допомагав бідним та потребуючим.

Одного разу коли Миколай став єпископом, він дізнався про бідну родину, яка не мала грошей на оплату за дочкине весілля.

Миколай збирав кошти серед своїх прихожан і врятував весілля. Іншого разу, у місті Патарі сталася страшна катастрофа – голод. Миколай вирішив допомогти людям і роздав їм зерно та хліб. Всім, хто звернувся до нього за допомогою, він дарував  милостиню та сподівання.

Святий Миколай, карнавальний костюм якого ми зможете знайти по посиланню https://billibons.com.ua/ua/vse-dlya-svyatogo-mykolaya-ua/kostyumy-svyatogo-mykolaya-ua, був символом милосердя та доброти. Він завжди стояв на захисті бідних та потребуючих. Його історія стала надзвичайно популярною, і він став покровителем діточок, мандрівників, моряків та інших.
Сьогодні свято Миколая Відзначається у багатьох країнах світу, і це вято стало символом доброти та любові до ближнього. Святий Миколай – це приклад для наслідування для всіх християн, які хочуть жити у мирі та гармонії з оточуючим світом.

Правильне святкування

  1. По-перше, варто згадати про те, що він був символом милосердя та доброти. Тому, святкуючи це свято, ми повинні пам’ятати що потрібно допомагати ближньому та бути милосердними до нього.
  2. По-друге, можна влаштувати благодійний ярмарок або збір коштів на допомогу потребуючим. Це може бути дуже корисно для тих, хто потребує допомоги.
  3. По-третє, можна також організувати святковий обід або вечірку з друзями та родиною. Це може бути чудовим способом відзначити це свято з близькими.
  4. По-четверте, можна влаштувати конкурс на кращий малюнок Святого Миколая або забавні ігри та розваги для дітей. Це може бути чудовим способом розважитися та відзначити це свято разом з дітьми.

У будь-якому випадку, свято Святого Миколая – це час радості та доброти, коли ми можемо показати свою любов до ближнього та вшанувати пам’ять про цього великого святого.

Цікавенькі факти:

Святий Миколай – один з найбільш улюблених святців у світі. Його ім’я відоме майже кожному, але чи знаєте ви цікаві факти про цього святого? Ось декілька з них:

  1. Святий Миколай народився в місті Патара, що знаходиться на території сучасної Туреччини.
  2. Він жив у четвертому столітті і був єпископом Мир Лікійської ( сучасна Туреччина). За життя святого Миколая було багато легенд про його доброту та чудеса, які він вчиняв.
  3. Святий Миколай став популярним у Європі в середньовіччі, коли він став покровителем мореплавців та торговців.
  4. У Нідерландах та Бельгії святого вшановують шостого грудня, а не дев’ятнадцятого, як це роблять у більшості країн світу.
  5. В Україні Миколая називають “Миколай Чудотворець”. Він є одним з найбільш шанованих святих у нашій країні.
  6. Святий Миколай є покровителем багатьох професій, серед яких – моряки, торговці, мисливці, пекарі та дітей.
  7. У США та Канаді святого вшановують шостого числа, але найбільш популярне свято, пов’язане з цим святим –  Різдво. 

Цікаво, що Святий Миколай вплинув на культуру багатьох країн світу та став символом. Його ім’я згадується у віршах, піснях та легендах, а його образ можна зустріти на різдвяних листівках та прикрасах.

Цей день має свої прикмети, які пов’язані з добротою, що символізує святий. І ось декілька з них:

  1. Якщо в день святого Миколая ви зустрінете стару жінку, то обов’язково допоможіть їй перейти дорогу або занести покупки. Це принесе вам удачу та благословення.
  2. Якщо ви приготували подарунки для своїх близьких та друзів, то обов’язково повісьте їх на ялинку або покладіть під неї. Це вам принесе щастя та здоров’я наступного року.
  3. Не забудьте побажати своїм близьким та друзям здоров’я, щастя та благополуччя. Це допоможе зберегти ваші стосунки та зміцнити дружбу.
  4. Якщо зустріли на своєму шляху бездомного чи потребуючого, то обов’язково допоможіть йому. Це принесе вам благословення святого Миколая та допоможе стати кращою людиною.
  5. На цей день рекомендується приготувати смачну їжу та поділитися нею з  близькими та друзями. Це символізує доброту та милосердя, які проповідував святий.

Чому День святого Миколая святкують два рази на рік?

По-перше, відзначається 6 грудня, як день пам’яті Миколая Чудотворця, захисника моряків, дітей та бідних. Це свято є особливим для православних та католиків.

По-друге, відзначається також 19 грудня, як день пам’яті Миколая Мирлікийського, який був єпископом Ліксуса в Лівії. Це свято є особливим для православних.

Отже, його святкують два рази на рік через те, що існує два різних святкових дні, які пов’язані з життям та творчістю святого Миколая. Це свято є символом добра, милосердя та благополуччя, і відзначається з початку християнства.

Згадуючи Миколая, ми повинні пам’ятати про доброту та милосердя, які він символізує. Нехай цей день принесе вам багато радості, удачі та благословення від Святого.