Ford втратив $1,7 млрд прибутку через страйк профспілки

Компанія Ford Motor знизила прогноз прибутку за 2023 рік у зв’язку з падінням виробництва через тривалий страйк на своїх заводах у США. Про це йдеться у пресрелізі компанії.

Тепер Ford очікує, що скоригований операційний прибуток (EBIT) за рік до відрахування відсотків і податків становитиме від $10 до $10,5 млрд, порівнюючи з попереднім прогнозом $11-12 млрд.

Прогноз містить втрачену вигоду в розмірі $1,7 млрд через страйк, який, за оцінками Ford, призвів до скорочення гуртових продажів автомобілів приблизно на 100 000 одиниць.

Угода з профспілкою United Auto Workers (UAW), досягнута після кількох тижнів напружених переговорів, додасть, за розрахунками компанії, близько $900 до витрат на робочу силу на автомобіль до 2028 року.

Напередодні інший американський автомобільний гігант, General Motors, скоротив прогноз на 2023 рік, заявив про втрату $1,1 млрд прибутку та “істотне зниження” витрат на свій підрозділ роботаксі Cruise.

Крім того, компанія оголосила про програму прискореного викупу акцій (ASR) на суму $10 млрд і про намір збільшити дивіденди за звичайними акціями на 33%, починаючи з січня 2024 року.

Ford був першим з “великої трійки” автовиробників Детройта, який уклав попередню угоду з UAW після майже шести тижнів страйків, під час яких близько 45 000 робітників вимагали підвищення заробітної плати та пільг.