У Василькові на місці знищеної росіянами хрущовки почали будувати дев’ятиповерхівку

У Василькові почали будувати дев’ятиповерховий будинок на місці колишньої хрущовки на Декабристів, 42, яка була зруйнована через ракетний обстріл в лютому 2022 року під час спроби росіян захопити місцевий аеродром.

У новому будинку буде 96 квартир.

Територіальна громада Василькова повідомляла, що житло в будинку отримають 70 родин, які проживали в зруйнованій хрущовці, а решту квартир віддадуть військовим льотчикам і сім’ям загиблих військових.

Тендер на будівництво у серпні 2023 року виграло ТОВ “Горбуд” (бенефіціари – Інна Білоусова та Ірина Площенюк), а останні зміни до контракту узгодили в середині листопада. Bihus.info вказує, що Горбуд – це великий підрядник Київміськбуду, заснований бізнесменом Василем Рахмайловим.

Вартість будівництва – 320 млн грн, зокрема держава у 2023 році має виділити 193 млн грн з фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ.

Станом на початок грудня 2023 року роботи на будівельному майданчику вже розпочалися, робітники облаштовують палі. Наступний етап – зведення монолітного каркаса будинку та мурування стін.